محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

ok محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف torky1985 في الأحد أكتوبر 13, 2013 11:53 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
اولا كل سنه وانتم جميعا طيبين بمناسبه عيد الفطر المجيد وعيد سعيد ع اخواتنا الاقباط وبعد التحيه رجعت اغلس عليكم فى اسالتى ههههه بس عارف انكم بتستحملونى bounce 
انا معايا كود ربط مكتبة ادو بقاعدة البيانات لكن الكود لا يصلح لقاعدة بيانات معمولها باسورد فارجو التعديل عليها  حتى يتمكن الكود من تشغيل قاعدة بيانات معمولها باسورد وجزاكم الله كل الخير 
دا الكود الى معايا وموجود جوة المديول وبقدر اربطه فى اى ركن فى البرنامج بستخدام صب poolconnection:bounce:  :
Public DB As New ADODB.Connection
Public RS As New ADODB.Recordset
Public RSS As New ADODB.Recordset
Public SQLs As String
Public UserNames As String
Public UserPassword As String

Sub poolconnection()
    If DB.State = adStateOpen Then DB.Close
    DB.Provider = "Microsoft.jet.oledb.4.0;"
    DB.Open App.Path & "\data.mdb"

End Sub
avatar
torky1985
.....
.....

تاريخ التسجيل : 25/05/2013
المساهمات : 82
النقاط : 115
التقيم : 1
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف NEXT في الأحد أكتوبر 13, 2013 7:55 pm

كلعام وانت بخير اخى الكريم .......ويمكن استخدامالكود التالى :
الكود:


Private Sub cmdOpen_Click()
Dim conn As ADODB.Connection
Dim rs As ADODB.Recordset

   ' Open the connection.
   Set conn = New ADODB.Connection
   conn.ConnectionString = _
       "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _
       "Data Source=" & Me.txtDbName.Text & ";" & _
       "Jet OLEDB:Database Password=" & txtPassword.Text
   conn.Open

   ' Get the data.
   Set rs = conn.Execute("SELECT Title FROM Books ORDER BY " & _
       "Title")
   lstTitles.Clear
   Do While Not rs.EOF
       lstTitles.AddItem rs!Title
       rs.MoveNext
   Loop

   rs.Close
   conn.Close
End Sub
avatar
NEXT
الادارة
الادارة

تاريخ التسجيل : 18/02/2011
المساهمات : 265
النقاط : 380
التقيم : 9
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف end.sub في الأحد أكتوبر 13, 2013 8:09 pm

التعديل سيكون على النحو التالى :
 
الكود:

If DB.State = adStateOpen Then DB.Close
DB.Provider = "Microsoft.JET.OLEDB.4.0;Jet OLEDB:Database Password=UserPassword
DB.Open App.Path & "\data.mdb"
 
 
جيث أن:
 
UserPassword ....هوالمتغير الذى تم الاعلان عنه فى الوحدة البرمجية  المديول ليتمتخزين فية كلمة المرورلقاعدة البيانات
avatar
end.sub
.....
.....

تاريخ التسجيل : 15/08/2013
المساهمات : 70
النقاط : 131
التقيم : 9
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف torky1985 في الإثنين أكتوبر 14, 2013 5:44 pm

اااااااااااالله انا متشكر اووى ع الرد وع الاكواد الجميله دى وفعلا مسهامتكم دى نادرة  وبجد  مش موجوده انا دورت عليها ومش لقيت انا بجد متشكر اوى ليكم وكل عام وانتم بالف خير وليا طلب صغير من الاخ الغالى next
وهو شرح صغير للجزء الاخير من الكود وهو الى ف الفقرة خصوصا الى باللون الاحمر واسف لطلبى الزائد ده 
  ' Get the data.
   Set rs = conn.Execute("SELECT Title FROM BooksORDER BY " & _
       "Title")
   lstTitles.Clear
   Do While Not rs.EOF
       lstTitles.AddItem rs!Title
       rs.MoveNext
   Loop



   rs.Close
   conn.Close
ودى مشكله لما احب اربط الاداه نفسها وهى اداة ادو بقاعدة البيانات الى بالسورد بتاعها 123
ودى صورة
بتظهرلى رساله خطىء وطبعا انا بعرف خطواط ربط اداة ادو بالقاعدة  بشكل كويس بس انى اربطها بقاعدة بباسورد دا الجديد وسامحونى ع كتر سؤالى
avatar
torky1985
.....
.....

تاريخ التسجيل : 25/05/2013
المساهمات : 82
النقاط : 115
التقيم : 1
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف torky1985 في الثلاثاء أكتوبر 22, 2013 3:27 am

انا وصلت للكود والحمد لله وفكرت انى اعرضه هنا عشان يستفيد بيه الى يحتجله
الكود:
Dim Connect As String
Dim FileSource As String
FileSource = App.Path & "\work.mdb;Persist Security Info=False;Jet OLEDB:Database Password=123"
Connect = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _
      "Data Source= " & FileSource & ""
Adodc1.ConnectionString = Connect
Adodc1.RecordSource = "اسم الجدول"
Adodc1.Refresh
avatar
torky1985
.....
.....

تاريخ التسجيل : 25/05/2013
المساهمات : 82
النقاط : 115
التقيم : 1
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف VB.NET في الثلاثاء أكتوبر 22, 2013 11:46 am

مشكور اخى الكريم
avatar
VB.NET
المراقبين
المراقبين

تاريخ التسجيل : 18/02/2011
المساهمات : 117
النقاط : 185
التقيم : 6
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف ahmedismayl في الأحد يناير 19, 2014 11:15 am

الاخ
torky1985

قرات ال sub poolconnection
ثم قرات الحل الذى وجته فى النهايه ووجدت انهم متعارضين
او بالاحرى اعتمدت على ان القارئ يفهم ما تقصده بعمل التبديل والتوفيق 
ونسيت ان كثيرا من المطلعين هنا مبتدئين وباحثين ومتعلمين مثلى

الرجاء اعاده كتابه poolconnection  كامله بعد التعديل عليها ووضع كيفيه الدخول لقاعده بينات عليها باسورد

ولك تحياتى
avatar
ahmedismayl
..
..

تاريخ التسجيل : 15/01/2014
المساهمات : 24
النقاط : 30
التقيم : 0
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

ok رد: محتاج ربط مكتبة ادو بقاعدة بيانت اكسيس معمولها باسورد

مُساهمة من طرف torky1985 في الخميس يناير 30, 2014 10:11 am

ahmedismayl كتب:الاخ
torky1985

قرات ال sub poolconnection
ثم قرات الحل الذى وجته فى النهايه ووجدت انهم متعارضين
او بالاحرى اعتمدت على ان القارئ يفهم ما تقصده بعمل التبديل والتوفيق 
ونسيت ان كثيرا من المطلعين هنا مبتدئين وباحثين ومتعلمين مثلى

الرجاء اعاده كتابه poolconnection  كامله بعد التعديل عليها ووضع كيفيه الدخول لقاعده بينات عليها باسورد

ولك تحياتى
اشكرك مهما كان من كلماتك بانى لا اعمل حساب للمبدء على ما قدرت افهم لكنك نسيت شىء مهم ان انا بعتبر نفسى مبتدءا وكل ما اوصل اليه بعرضه بمواضيعى وبالنسبه لطلبك فسامحنى لو حققته هتعدا ع مساهمات اخوا افاضل قد وضعهوها من قبلى فتقدر تبحث عنها 
وبالنسبه للتناقض الى شوفته فدى نظرتك وانا عزرك عليها ............. لكن ف سؤالى كنت طالب ربط بقاعده لها باسورد ولاخر ردودى حتى الكود الى وصلتله فيه الى طلبته ومش حبيت ابخل بالى وصلتله لكن نظرتك اكيد سببها انك مش بحثت عن  مواضيع اقدم لاخوى افاضل
avatar
torky1985
.....
.....

تاريخ التسجيل : 25/05/2013
المساهمات : 82
النقاط : 115
التقيم : 1
الدولة : مصر
الجنس : ذكر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى